Behandlingar

Vi utgår alltid från en sjukgymnastisk analys och en helhetssyn som bygger på ortopedmedicinska och neurodynamiska principer; dvs patientens sjukhistoria, manuell undersökning av leder, muskler och nerver i rygg, armar och ben. Därefter upprättas en funktionsanalys och i samråd med patienten en individuell behandlingsplan.

De individuella behandlingsmetoderna kan bestå av smärtlindrande, rörlighetsökande och stabiliserande åtgärder: Här använder vi akupunktur, elektroterapi, stötvåg, manipulation och mobilisering enligt OMT och neurodynamik, muskeltöjning, stabiliseringsträning, basal kroppskännedom, funktions -och rehabträning på land och i vatten.

I övrigt rekommenderade behandlingar för yrsel, artros och KOL.

Vi arbetar hälsofrämjande och förebyggande med fysisk aktivitet och hjälper människor att hitta sina egna resurser.

Avgifter

Färjestadens Fysioterapi & Friskvård AB har vårdavtal med Region Kalmar, vilket innebär att du som patient betalar samma avgift som på sjukhus eller vårdcentral/hälsocentral.

Patientavgiften 250 SEK och betalas med Swish eller med kort. Avgiftsgränsen är 19 år och >85 år

Frikort gäller.

Avboka i god tid! Du måste lämna återbud dagen innan eller senast kl. 8.00 samma dag på telefonsvarare eller mail för att slippa debiteras för besöket. Tänk på att vi ha många som söker hjälp och att din tid kan användas till någon annan om du avbokar i tid.

Detta gäller även vid frikort, annars får du alltid en faktura på 300 SEK hem.

Betalning med Swish eller gärna med kort.

Egenanmälan

Här kan du ladda hem en blankett i wordformat som du kan skriva ut på din skrivare hemma (klicka på blanketten).